SAD osudile akciju kosovskih vlasti i pozvale na njeno momentalno obustavljanje

SAD su danas osudile akciju kosovskih vlasti koja je u toku, i čiji je cilj ulazak u zgrade lokalnih samouprava na severu Kosova, i pozvale na momentalnu obustavu nasilnih poteza.

"SAD osuđuju akciju kosovskih vlasti koja je u toku, sa ciljem pristupa zgradama opština na severu Kosova. Današnji nasilni potezi treba odmah da budu obustavljeni", napisao je na Tviteru američki ambasador u Prištini Džefri Hovenir (Jeffrey Hovenier).

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil (Christopher Hill) podelio je (retvitovao) tu Hovenirovu poruku u istom minutu u kojem je objavljena.

Više desetina pripadnika kosovske specijalne policije stiglo je danas džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na njihovim ulazima su okupljene desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština. U Severnoj Mitrovici je bilo sukoba građana i policije.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je predsednik države Aleksanadar Vučić naredio vojsci podizanje borbene gotovosti na najviši nivo i hitan pokret ka administrativnoj liniji sa Kosovom.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x