Selaković i Maduro o jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Venecuele

 Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i predsednik Venecuele Nikolas Maduro razgovarali su danas u Karakasu o daljem jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Venecuele.
Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Selaković se na kraju posete Venecueli sastao sa Madurom, kome je preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Selaković je istakao važnost posete, naročito imajući u vidu da se ona realizuje u godini kada Srbija i Venecuela obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije zahvalio je predsedniku Maduru na čvrstoj i principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Selaković je istakao da obostrano poštovanje principa međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnja pitanja država i prava na suverenu politiku, kao i međusobna podrška Srbije i Venecele nije nova, već da potiče od saradnje u Pokretu nesvrstanih zemalja (PNZ).

On je zahvalio Maduru na učešću ministra spoljnih poslova Venecuele na Komemorativnom skupu PNZ, održanom u oktobru prošle godine u Beogradu.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima, kao i o načinima za suočavanje s tim izazovima, istovremeno čuvajući svoje državne interese.

Selaković je konstatovao da ekonomski odnosi ne prate odlične političke, izrazivši očekivanje da će ova poseta i potpisani sporazumi biti značajni za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, kao i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x