Sporni potpisi podrške kandiidatima za predsednika Crne Gore, angažovano Tužilaštvo

 Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici postupiće po hitnom postupku na osnovu krivičnih prijava građana koji tvrde da su navodno falsifikovani njihovi potpisi podrške kandidatima na predstojećim izborima za predsednika Crne Gore.

"Tužilaštvo u Podgorici preduzeće sve neophodne radnje kako bi se u konkretnim slučajevima procesuirala sva odgovorna lica", piše u saopštenju, ali je podsetilo da je za otkrivanje učinilaca krivičnih djela i utvrđivanje identiteta zadužena Uprava policije.

Pošto je počela da radi aplikacija za proveru potpisa podrške kandidatima za predsedničke izbore, usledile su žalbe građana da su njihovi potpisi falsifikovani, a lični podaci zloupotrebljeni.

Predsednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša je potvrdio da je tu komisiji više birača obavestilo da je zloupotrijebljen njihov potpis za podršku nekome.

Kandidat za predsednika Crne Gore, "influenser" s interneta Jovan - Jodžir Radulović, saopštio je danas da ne zna da li je prilikom prikupljanja potpisa podrške za njegovu kandidaturu bilo zloupotreba.

Radulović je rekao da su se potpisi prikupljali u svakom gradu, a da su mu kasnije dostavljani, zbog čega, tvrdi, on ne zna ko se potpisivao.

"Mogu i da sumnjam da je neko isti iz političkih partija to uradio, kako bi me eliminisao. Ja sigurno nisam išao po kuća i krao lične karte", piše u njegovom saopštenju.

On navodi da je "hajka koja se digla protiv njega proizvod svih onih retrogradnih politika prošlosti koji nikako ne mogu da se pomire da je jedan autsajder pomrsio konce mnogima".

Državna izborna komisija Crne Gore je danas potvrdila kandidature sedam kandidata za predsedničke izbore, medju kojima Radulovića.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x