SSP: Lažna obećanja vlasti o izgradnji kragujevačkog FILUM-a

  Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da su predstavnici vlasti davali lažna obećanja u vezi Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu (FILUM) a da ta ustanova ni ove godine neće dobiti svoj objekat.

Iz SSP su naveli da FILUM pohadja oko 2.000 studenata koji slušaju predavanja na devet lokacija.

Predsednik Gradskog odbora SSP-a Dalibor Jekić je naveo da je od aktuelnog ministra prosvete Branka Ružića dobio zvaničan odgovor po kome sredstva za FILUM nisu obezbedjena.

"Kaže da je Ministarstvo za javna ulaganja izvestilo FILUM da nije bio u spisku projekata koji su planirani kroz kredit LD 2079 – Investicije u univerzitetsku infrastrukturu", rekao je on.

Preneo je i da je Ružić u odgovoru "napomenuo da je sredstvima tog kredita planirana izgradnja sedam fakulteta iz Beograda, a da do izgradnje objekta FILUM-a može doći samo ako se ne realizuje neki od njih".

U SSP-u su ocenili da su Kragujevčani obmanuti, "jer za realizaciju projekta FILUM-a nisu bila obezbedjena sredstva".

Podsetili su na "lažne" najave predstavnika vlasti u preuzbornim kampanjama "u cilju množenja glasova".

Ministar prosvete Mladen Šarčević je u kampanji 2020. u prisustvu sadašnjeg gradonačelnika Nikole Dašića najavio radove za početak 2021.

Zatim u maju 2021. sledi obećanje aktuelnog ministra prosvete Branka Ružića da će izgradnja objekta početi početkom 2022.

Naveli su i da je potvrdu o izgradnji FILUM-a dao i gradonačelnik Kragujevca u avgustu 2021. uz obrazloženje da je došlo do korekcije projekta.

"Činjenica je da i u 2023. FILUM neće imati krov nad glavom, a novo obećanje kao po nekom nepisanom pravilu je najavljeno za početak 2024. koja će biti i izborna", navodi u saopštenju.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x