SSP: Zgrada 'Sunčani sat' u Zemunu predstavlja opasnost za prolaznike

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je zgrada "Sunčani sat" u Zemunu u "žalosnom" stanju sa oronulom i napuklom fasadom, te da umesto ponosa Zemunaca predstavlja opasnost za prolaznike i primer negiranja identiteta i kulturnog nasleđa Zemuna.
"Zapuštena zgrada 'Sunčani sat', koja je neodvojiv deo duha starog Zemuna stara dvesta godina, dokaz je da SNS ne interesuje istorija našeg kraja i grada", izjavio je predsednik opštinskog odbora Zemun SSP Milosav Stamenov.

Kako je naveo, iako su odbornici SSP na sednici Skupštine grada zatražili da se ovo zdanje zaštiti još pre više od šest meseci, "niko ništa ne radi".

Dodao je da dok grad "ćuti", uprava opštine Zemun prolazi pored te zgrade "valjda zatvorenih očiju", pa ne vidi da se istorija Zemuna raspada.

"Dobra vest je da nam dolaze izbori na kojima ćemo smeniti ovu nesposobnu, bahatu i korumpiranu vlast, što će zaustaviti maltretiranje Zemunaca i Beograđana i rušenje Beograda. Samo tako će i naš Zemun ponovo da zaštiti svoja kulturna dobra", kazao je Stamenov.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x