Stefanović (SSP): Srbiju već košta što nije uvela sankcije Rusiji

 Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da Srbiju već skupo košta to što do sada nije uskladila spoljnu politiku sa EU i da više "nema prostora za kalkulacije".

Komentarišući razgovore koje je imao sa visokim zvaničnicima zaduženim za proširivanje EU u Briselu, Stefanović je naveo da je Srbija "izolovana od sopstvenog kontinenta, zaustavljene su evrointegracije, nema novih investicija već samo realizacije dogovorenih pre nekoliko godina".

"Otežana je ekonomska saradnja, saradnja u oblasti nauke. Po rečima samog Aleksandra Vučića plaćamo veću kamatu na kredite, a postoji realna opasnost od uvođenja ekonomskih mera koje bi se direktno odrazile i na plate i na penzije. Ako Srbija ne uskladi svoju spoljnu politiku sa EU i ne uvedemo delimične sankcije Rusiji", rekao je Stefanović za televiziju Nova S.

​​​​​Komentarišući predlog sporazuma o KiM Stefanović je rekao da u njemu nema skoro ništa dobro za Srbiju i da je za SSP nasporniji član 4. u kojem se kaže da se Srbija neće protiviti članstvu KiM u UN.

"Plan je nepovoljan po Srbiju, ali je usvojen i biće implementiran i ne treba trošiti vreme na njegovu analizu. Niko pre objavljivanja ovog papira nas nije pitao ništa, već tri godine predlažemo rešenja - usvojili smo Deklaraciju o pomirenju sa albanskim narodom, predlagali raspravu u koju bi se uključile sve institucije u ovom društvu, predlagali mešovitu komisiju koja bi usvojila jedinstvenu platformu za pregovore o KiM. Svi predlozi su odbijeni i sada imamo papir koji je loš po Srbiju i koji je usvojen" rekao je Stefanović.

"Da smo uveli bar delimične sankcije Rusiji, danas bi naš položaj bio bolji, da smo se približili Evropi i papir koji smo dobili bio bi bolji", rekao je Stefanović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x