Stoltenberg u Berlinu pozvao na bržu isporuku novog oružja Ukrajini

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas u Berlinu na bržu isporuku novog oružja Ukrajini, nakon što je Poljska zvanično zatražila dozvolu od Nemačke da pošalje tenkove "Leopard 2" Kijevu radi uspešnije borbe protiv ruskih snaga.

"U ovom ključnom trenutku u ratu, potrebno je da Ukrajini dostavimo jače i naprednije sisteme, i to moramo učiniti brže", rekao je Stoltenberg posle razgovora sa novim ministrom odbrane Nemačke Borisom Pistorijusom.

Stoltenberg je kazao da je sa Pistorijusom razgovarao o slanju naprednih tenkova Ukrajini i dodao da će konsultacije među članicama NATO-a o tome biti nastavljene, izrazivši uverenje da će uskoro doći do rešenja, preneo je NATO.

On je naveo da Rusiju ne treba potcenjivati Rusiju i da je njen predsednik Vladimir Putin "dokazao da je spreman da plati visoku cenu za nepravedni rat" protiv Ukrajine.

"Putin je mobilizovao više od 200.000 vojnika. I nabavlja novo oružje od drugih autoritarnih režima, kao što su Iran i Severna Koreja. Jedini put do trajnog mira je da se Putinu jasno stavi do znanja da neće pobediti na bojnom polju. Zato moramo da dostavimo Ukrajini jače i naprednije sisteme kako bi bila u stanju da odbije napade ruskih snaga", dodao je.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x