Stranka Zajedno osudila upotrebu sile na severu Kosova

Stranka Zajedno osudila je danas odluku vlasti u Prištini da primeni silu u opštinama na severu Kosova, navodeći da je nametanje lokalnih uprava mimo volje građana nerazumno i opasno, a da su nasilne policijske akcije "siguran put ka zatvaranju mogućnosti da bude postignut dogovor o trajnom miru i stabilnosti".

"Što se interesa građana Srbije i naše države tiče, svakog dana smo u sve nepovoljnijem položaju. Prošle jeseni su Srbi bili deo policije, sudova i lokalnih institucija na Kosovu i Metohiji, a danas mogu samo da manifestuju svoje nezadovoljstvo na ulici, rizikujući živote", navodi se u saopštenju.

Stranka Zajedno u saopštenju je ocenila da cilj Srbije treba da bude politički dogovor koji će garantovati interese države i građana, i svih entiteta na Zapadnom Balkanu i svakog čoveka koji u regionu živi.

"Veliki dogovor treba da nas dovede do Evropske zajednice Zapadnog Balkana (EZZB), koji će biti jedinstven ekonomski prostor za više od 20 miliona ljudi. EZZB je najbrži put da svi zajedno postanemo punopravni deo Evropske unije. Bez perspektive dobrog života nema trajnog mira i stabilnosti", navedeno je u saopštenju.

Zajedno u saopštenju navodi da vlast koja u Srbiji deli narod, a neistomišljenike naziva hijenama i lešinarima, nije sposobna da napravi veliki istorijski iskorak, koji će Srbiju uvrstiti u porodicu razvijenih evropskih država, kao i da će za sve građane biti bolje da do promena što pre dođe.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x