Tadić: Uskoro donosimo odluku o kandidatu

 Bivši predsednik Srbije ilider Socijaldemokratske stranke u intervjuu za dnevni List Danas rekao je da će odluku o svom ili o podršci drugom kandidatu ova stranka uskoro doneti.

Tadić je u intervjuu za Danas istakao da odluka zavisi od više faktora.


"Odluku ću saopštiti uskoro, a više puta sam rekao da je presudna procena da li drugi kandidati mogu ne samo da pobede, već i da donesu stvarne promene. Pored toga, na moju odluku utiče i procena koliko svojom kandidaturom mogu da doprinesem dolasku do drugog kruga. Nakon što je Đilasov blok izašao sa svojim kandidatima, posebno zabrinjava činjenica što je evropska, građanska i leva opcija u ovom trenutku praktično bez kandidata. I ta okolnost će svakako uticati na moju odluku ", rekao je Tadić za Danas.


Na pitanje o Zdravku Ponošu kao kandidatu za predstojeće izbore, sa kojim, kako Danas navodi, Tadić "danas nema dobro mišljenje", lider socijaldemokrata imao je jasan stav.

"Kao predsednik opozicione stranke ne bih komentarisao druge opozicione kandidate. Ali za razliku od svih drugih, imam ulogu i bivšeg predsednika države, koja sobom nosi drugačiju odgovornost. Tako i u slučaju Ponoša imam posebnu odgovornost da ukažem na neke aspekte, pogotovo ako se tiču nacionalne bezbednosti i najviših nacionalnih interesa. On nije bio samo kadar kog sam podigao, već i kadar kog sam smenio. U tom smislu ne stoji kada kažete da “danas” nemam neko dobro mišljenje o njemu. Uostalom, ovo nije pitanje mišljenja o pojedincu lično, već o njegovim političkim delima i kapacitetima. Kao što sam rekao, postojali su razlozi da ga postavim na to mesto i da bude preko reda unapređen, ali i još veći da bude smenjen".


Tadić je u intervjuu za Danas poručio i da  su razgovori sa koalicionim partnerima pri kraju i da "Novu stranku vidi kao pouzdanog partnera".

-Ovih dana završavamo razgovore sa svim našim potencijalnim koalicionim partnerima. Ukoliko postignemo dogovore, naša kolona će svakako biti najjača u opoziciji i u pogledu infrastrukture i politički, jer će to biti kolona u kojoj svi nedvosmisleno dele iste jasne političke i vrednosne orijentacije. Nova stranka nam je svakako pouzdan partner u tome i sa njom smo pre više meseci krenuli da gradimo platformu za ovu kolonu.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x