Takozvana državotvorna opozicija: Ostavka Vučića i izbori na svim nivoima jedini izlaz iz krize

 Stranke takozvane državotvorne opozicije ocenile su danas da je Srbija ušla u "duboku političku krizu" iz koje, kako su navele, jedini izlaz predstavlja ostavka predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.
Pokret Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ocenili su u zajedničkom saopštenju da "način na koji je vlast organizovala" današnji skup u Beogradu "pokazuje u kojoj je meri jedna stranka zarobila državu i na kakav strašan način ponižava sopstvene građane".

"Ogroman broj ljudi bio je izložen nedopustivim pritiscima, pretnjama i ucenama, naročito zaposleni u javnom sektoru i lokalnim samoupravama. Utoliko skup koji je vlast nazvala 'Srbija nade' predstavlja zapravo 'Srbiju sramote", navodi se u saopštenju.

Te stranke su ocenile da će se zbog načina na koji je vlast organizovala današnji miting "bes i gnev građana samo s pravom pojačati".

"U takvoj situaciji, jedini izlaz iz duboke političke krize u koju je zemlja ušla predstavlja ostavka Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih, fer i demokratskih izbora na svim nivoima. U suprotnom će se tenzije dodatno pojačavati sa mogućim pogubnim posledicama za koje će isključivu odgovornost snositi aktuelni režim i Aleksandar Vučić", navela je takozvana državotvorna opozicija.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x