Tribina 'ProGlas-a' u Novom Sadu: U Srbiji na sceni 'spin diktatura', izađi na izbore i glasaj

 Profesorica ustavnog prava Marijana Pajvančić pozvala je večeras žene da iskoriste svoje biračko pravo i da glasaju na predstojećim izborima i da tako odaju i počast svojim bakama koje su se u antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu izborile za pravo glasa za žene u Jugoslaviji.
"Podsetite se da su naše bake 1942. godine došle u Bosanski Petrovac, peške i u toku rata, borile se protiv fašizma i izborile se za pravo glasa za jugoslovenske žene", kazala je Pajvančić na tribini inicijative "ProGlas", u Radničkom domu u Novom Sadu.

"Iz poštovanja prema njima, izađite iz svojih domova, pređite 200 metara do vašeg biračkog mesta i glasajte", poručila je Pajvančić.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić rekao je da mu je drago što govori u Novom Sadu.

"Meni je, pored Beograda, i Novi Sad prestonica jer sam Vojvođanin", poručio je Bodrožić.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Filip Ejdus rekao je da je u Srbiji na sceni "spin diktatura", koja može da skrene u "totalnu autokratiju"i da se to mora sprečiti.

On je pozvao i mlade u Srbiji i građane iz dijaspore da izađu na izbore.

Bivša rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović kazala je da svaki glas na izborima za one koji govore o potrebi za boljim statusu obrazovanja predstavlja pametno upotrebljen glas.

"Želimo da napravimo uslove da deca nemaju razloga da idu u inostranstvo", rekla je ona.

Tribina se održava pred prepunom salom Radničkog doma, a ispred sale nekoliko stotina građana prati tribinu preko video bima, jer nisu mogli zbog gužve.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x