Učesnici protesta u dve kolone stigli do Vlade Srbije, blokiran saobraćaj u tom delu Beograda

 Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" u dve kolone - iz Ulice kneza Miloša i Nemanjine ulice iz pravca Slavije stigli su do Vlade Srbije gde je zaustavljen saobraćaj.

Saobraćaj se ne odvija do Birčaninove ulice, a za razliku od ranijih protesta, sada je tu i saobraćajna polcija, javlja reporter agencije Beta.

Kako je ranije najavljeno, planirano je da se napravi "prsten" oko zgrade vlade, odnosno ispuniti Nemanjinu, Balkansku, Admirala Geparta i Ulicu kneza Miloša.

Protest je počeo oko 18 časova ispred Skupštine Srbije, a okupljeni su se uputili u šetnju nakon govora nekoliko glumaca, profesora i studenata.

Zahtevi protesta su smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva Radio televizije Srbije kao i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje.

Traže se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na protest "Srbija protiv nasilja" pozivale su opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali su naglasili da protest nije politički.

Deo stranaka opozicije tehnički organizuje gradjanske proteste koji su počeli posle masovnih ubistava u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje u mladenovačkoj i smederevskoj opštini.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x