U Skupštini od sumnje u mandat Ane Brnabić, do oduzmanja reči Vesiću

Rasprava o izboru predsednika Skupštine Srbije protiče uz brojne replike i govore mimo dnevnog reda, pa narodni poslanici razmenjuju kritike ili uvrede, a najmanje se govori o kandidatu Vladimiru Orliću.

Posle jedne od replika u kojoj je poslanica Ana Brnabić vredjala pojedine poslanike opozicije, narodni poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izrazio je sumnju da je prekršen zakon time što je aktuelna premijerka Ana Brnabić istovremeno i narodna poslanica.

On je dodao da juče nije glasao za izveštaj verifikacione komisije koja je potvrdila mandate i da je razlog za to upravo status Ane Brnabić.

Gajić je rekao da prema zakonu član izvršne vlasti ne može biti poslanik, a da će Bnabić, iako je njena vlada sada u tehničkom mandatu, prestati da bude premijerka tek kad bude izabrana nova vlada.

Tokom rasprave, predsedavajući Vladeta Janković u jednom trenutku oduzeo je reč poslaniku Srpske napredne stranke Goranu Vesiću zbog uvreda na račun lidera Dveri Boška Obradovića.

Vesić je u svom govoru istakao da je Boško Obradović iznosi predloge o tome šta treba da radi Srpska napredna stranke, "jer sam nije u stanju da bilo šta da uradi, pošto nema podršku gradjana" i da zbog soptvene "impotentne politike" lider Dveri nikada neće odlučivati ni o čemu.

Vesić je rekao da je Obradović uvek na zadatku, političkom ili službenom ali da "kad treba da prestane pritisne mu se dugme", na šta mu je predsedavajući oduzeo reč", rekao je Vesić, zbog čega mu je predsedavajući Vladeta Janković oduzeo reč.

Obradović je prethodno rekao da neće podržati izbor Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine, ali da je Orlić svakako bolji kandidat od nekih drugih iz SNS-a, medju kojima je pomenuo i Vesića.

Podršku Orliću za sada su najavili SVM, Jedistvena Srbija, Socijaldemokratska partija Srbije i PUPS, dok su opozicioni poslanici naveli da on nije dobro rešenje za predsednika Skupštine Srbije.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x