Veselinović (Ne davimo Beograd) o skupu SNS: Naprednjački cirkus usmeren ka daljim podelama

 Predstavnik pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da je današnji skup Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu usmeren ka daljim podelama u društvu, i nazvao ga "naprednjačkim cirkusom i predstavom".

On je u saopštenju naveo da su "u strahu" oni koji danas "organizuju predstavu, montiraju megalomanske bine, dovoze autobuse, dižu dronove, postavljaju kamere, osvetljenje".

"Već smo im pokazali da se kraj primakao. Promena je tu", kazao je Veselinović, inače šef odborničke grupe tog pokreta u gradskoj skupštini.

On je rekao da su vlasti "prešle granicu" i to, kako je naveo, "granicu koju nismo očekivali da će preći, čak ni oni, tako bahati i neuki".

Veselinivić je rekao da su "ta granica bila naša deca" i to, kako je naveo, "u dva dana, u Mladenovcu i na Vračaru".

"I onda, umesto da smo šetali zajedno, lečili rane i podelili tugu kao braća i sestre, kao velika porodica, što i jesmo, oni i dalje hoće da dele nas", rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, to rade, "da bi i dalje delili svoj plen, da bi i dalje vladali".

"Zato nas u svojoj radikalskoj tradiciji huškaju jedne na druge. Naučilii su od (Slobodana) Miloševića i Socijalističke partije Srbije da zarad ostanka na vlasti mora da padne krv. Ali mi im to nećemo dati", naveo je on.

Prema njegovim rečima, "oni danas dolaze u Beograd" da pokažu neki svoj privid stvarnosti a stvarnost je da se deca leče SMS porukama, da nema politik brige o ljudima, kao i da nema reforme obrazovanja.

"Zakoni ne važe. Prosipaju nasilje sa TV-a, sa stranica tabloida, sa govornica Skupštine, iz fotelja Vlade i predsednika. A to nas je dovelo dovde. I postalo je neizdrživo", rekao je on.

Naveo je i da u Beograd danas dolaze iz svih krajeva Srbije, kako je kazao, "ucenjeni, naterani, poniženi, oni kojima je prećeno, oni kojima je plaćeno".

Prema njegovim rečima, Beograd će "izgaziti želja za vlašću, moći, novcem" kao lažna predstava kojom vlasti pokušavaju da sakriju svoju beskrupuloznost i nesposobnost da rade bolje"

"Ali, sutra je novi dan. Sutra ćemo doći mi koje niko ne tera da budemo tu (na skupu Srbija protiv nasilja)", rekao je on.

Kazao je da će na tom skupu, u subotu, biti oni koji ne prave kompromise i koji se ne boje.

"Ima nas baš mnogo. Pokupićemo smeće, staviti ti osmeh na lice i nastaviti da se borimo. Zato što ima sve nas, Beograd je već pobedio", kazao je on.Foto: NDMBGD

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x