Vesić: Obrenovac dobija akva park, pijacu i vezu sa BG vozom do Surčina

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas početak izgradnje akva parka u Obrenovcu za septembar ove godine i istakao da će ta gradska opština dobiti i pijacu i da će biti povezana sa BG vozom do Surčina.

Vesić je na početku radova na zip-lajnu u okviru Avantura parka "Zabran" rekao da će BG voz za Obrenovac saobraćati od budućeg nacionalnog stadiona i aerodroma "Nikola Tesla", preneo je Beoinfo.

On je istakao da su u toku radovi na Konaku u Obrenovcu, koji će postati Zavičajni muzej i dodao da će biti preuredjen prostor kod Starog mlina i prilagodjen kulturnim sadržajima.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da će izgradnja zip-lajna biti gotova za dve sedmice i da će ta ponuda biti besplatna za sve gradjane.

"Konkurisali smo preko Zelene agende Evropske Unije da se u izletištu Zabran omoguće alternativni vidovi prevoza, a bez motornih vozila. Cilj je da projekat sprovedemo u narednih pet godina, kako bismo trajno zaštitili našu zelenu oazu, uz već izgradjenu trim stazu", naglasio je Čučković.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x