Vladeta Janković: Mislim da će Vučić i Kurti prihvatiti predlog, potpisivanje moguće u aprilu

 Poslanik Ujedinjenih u Skupštini Srbije Vladeta Janković ocenio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti u Briselu prihvatiti Predlog EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, a da bi do potpisivanja moglo da dođe početkom aprila.

"Ako ga prihvate i Kurti i Vučić, što ja mislim da hoće, da se onda povedu pregovori kako to instrumentalizovati, kako sprovesti u delo, što bi moglo da potraje koju nedelju", rekao je Janković za televiziju N1.

Bivši ambasador je ocenio da od današnjeg sastanka, u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine, ne treba očekivati "neki spektakularan rezultat", jer nije moguće završiti sve preko noći.

"Ono što mislim da treba očekivati, nipošto ovo Kurtijevo do kraja godine, prosto mislim da nije zasnovano ni na čemu, ali bi moglo da se odloži recimo za mesec dana, do aprila", kazao je Janković i dodao da se kao mesto za potpisivanje pominje Pariz.

On je podsetio na Vučićevo obećanje u Skupštini Srbije, kada je rekao da ništa neće odlučivati i potpisivati pre nego što obavesti parlament.

"Ja znam da taj predlog ne bi mogao da prođe (u Skupštini), ali neka ga čuje javnost. Ne da dođe na Pink, nego u skupštinu i da kaže svom narodu i svojim poslanicima šta je uradio, šta se dogodilo i šta misli da uradi", rekao je Janković.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x