"Vojvođani" traže podelu prihoda na jednake delove

Programom "Na ravne časti" koalicija Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli - trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama, saopšteno je danas iz te koalicije.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je tokom predstavljanja ovog programa da najveći deo svih davanja građana iz cele Srbije ostaje u Beogradu, što onemogućava adekvatan razvoj drugih sredina iz kojih taj novac i stiže.

"U budžet Srbije uplatimo pet dinara a vraća nam se samo jedan dinar, a to je nepravda. Mi Vojvođani tražimo da naše prihode podelimo na ravne časti - trećina državi, trećina pokrajini, trećina gradovima i opštinama", precizirao je Kostreš.

Dodaje se da je plan da se uspostavi ravnomerna raspodela prihoda od poreza, čime bi Vojvodina i njeni gradovi dobili dovoljno novca za razvoj, a da pritom ne zanemare obaveze prema državi.

Koaliciju Vojvođani za pokrajinske izbore čine Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x