Vučić: Insistirao sam na sprovođenju prethodnih dogovora, Kurti nije bio spreman da prihvati

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu da je u novoj rundi dijaloga sa Prištinom insistirao na neophodnosti sprovođenja svih prethodnih dogovora, ali da premijer Kosova Aljbin Kurti to sada nije bio spreman da prihvati.

Posle dvočasovnog zajedničkog sastanka sa Kurtijem, šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, Vučić je novinarima rekao da "veruje da će biti još mnogo sastanaka u narednom periodu".

"Trebalo bi da se vidimo 18. marta u Severnoj Makedoniji, tada će Borel biti u poseti regionu, a do tada ćemo razgovarati sa Lajčakom o stvarima za implementaciju. U saopštenju EU će biti reči o neophodnosti sprovođenja svih prethodnih dogovora, ja sam insitirao na Zajednici srpskih opština. Kurti nije bio spreman to da prihvati sada, a da li će biti spreman u budućnosti videćemo", kazao je Vučić.

Izrazio je nadu da je moguće da dve strane "postižu nekakve kompromise", ali je dodao da se "plaši da mogu da ostanu zaglavljene u nečemu što je odavno potpisano i što je odavno trebalo da bude ispunjeno".

"Od svih velikih priča, ništa posebno, ali je dobro i važno da smo razgovarali, verujem da ćemo moći da prevaziđemo unilateralne poteze koji bi ugrožavali bezbednost ljudi na terenu i nadam se da ćemo moći da radimo na onome što smo nazvali implementacijom prethodnih dogovora", dodao je Vučić.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x