Vučić: Kurti će nastaviti sa progonom Srba, uvek će mu neko dati odrešene ruke za to

 Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je koren problema na Kosovu, pa tako i događaja u Banjskoj, u kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju čijim dolaskom na vlast je otpočeo "pravi teror nad Srbima".
"On je nastaviti sa progonom Srba i nasilje nad njima. Imaće podršku za to matetiranje, uvek će neko reći 'aha u pravu je', davali su mu ranije odrešene ruke a Srba je sve manje", rekao je Vučić, za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, da se nije desio sukob u Banjskoj već bi "neko našao nešto da progoni Srbiju kako bi napravi pritisak i našao nekog u Srbiji za nezavisno Kosovo".

Govoreći o očevicu koji je tvrdio da je video kad je jedan od Srba u Banjskoj ubijen, već ranjen i bez oružja, Vuičić je naveo da će se videti da li će biti zaštićeni svedok.

Komentarišući zahteve sa Zapada za povlačenje jedinica Vojske Srbije sa adminstrativne linije, Vučić je naveo da je uzrok zabrinutosti bio možda u tome "što smo prvi puta doveli neka sofisticirana oružje".

Odbacujući optužbe da je Srbija želela uđe na sever Kosova, sinhronizovano sa događajem u Banjskoj, on je upitao - "zašto bismo to radili".

"Da vam otkrijem nešto. Što se tiče naših planova, uvek morate da imate planova za sve i gde nas neko napada i gde i kako odgovarate. Iznenadili bi ste se - naš prvi odgovor nije sever Kosova, da to imate u vidu", rekao je Vučić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x