Vučić: Neću smeniti Gašića i neću dati prelaznu vladu dok sam živ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je opoziciji da joj nikad neće biti ispunjen zahtev da bude smenjen Bratislav Gašić.
"Nikada im neće biti ispunjen zahtev za Batu Gašića jer je besmislen, čovek nije kriv i sve ubice je pohapsio, mi nismo tu da ispunjavamo hirove", rekao je Vučić na televiziji Pink.

Takođe, nikada im, kaže, dok je živ, neće potpisati prelaznu vladu i da "mogu samo da ga ubiju".

Rekao je da se o REM-u može razgovarati, ali da je opoziciji cilj samo da "Šolakovoj televiziji obezbedi nacionalnu frekvenciju.

Kada je reč o protestima protiv nasilja, Vučić kaže da građane razume jer su posle šoka želeli da nešto urade, ali zahtevi mu nisu najjasniji.

"Kažu kriv je rijaliti, evo ukinućemo rijaliti, kriv je ministar prosvete, evo podneo je ostavku, ali kako tražite zaheteve koji nikakvog smisla nemaju, a na kraju ništa niste tržili za decu", rekao je Vučić.

On je naveo primer iz Nemačke kada su se u toku političke borbe između Angele Merkel i Gerharda Šredera dešavala ubistva slična beogradskim, od pre nekoliko nedelja, da niko nije organizovao protest, te da mu je Šreder objasnio "da se to ne radi".

Vučić je izjavio da se iz regiona vrši pritsak na Srbiju, pre svega u Zagrebu i Prištini i oni su zainteresovani da se vlast na ulici menja.

Za Prištinu je, kaže, dobra samo Srbija koja neće da štiti Srbe na Kosovu, a za Zagreb je interes "da Srbija bude slaba kao u vreme Borisa Tadića, da predstavlja regionalnu krpu koja će da ide da se izvinjava svuda."

Političare koji organizuju protest optužio je za beščašće i ponovio da su u sve upletene strane službe.

"Spreman sam da razgovaram, pozivam ih sve na dijalog", rekao je nakon toga Vučić i objasnio da "nije došao da moli" već je njegova dužnost da poziva na dijalog.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x