Vučić o opoziciji i sankcijama Rusiji, sastanku sa Šolcom, medijima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje stavove opozicionih partija o uvodjenju sankcija Rusiji, ali da nije fer što te stavove nisu izneli pre izbora.

Medjutim, nije rekao kakav će stav Srbija zauzeti o tom pitanju.

"Izgleda da smo samo mi bili odgovorni i da samo ja nisam lagao narod. Nisam izlazio sa junačkim pričama, nisam se zaklinjao u nešto nikada i nikada, kao što nisam govorio ni da hoćemo da bih dobijao zapadnu podršku, već sam govorio ono što mislim i rukovodio se interesima Srbije", rekao je Vučić novinarima iz Srbije u Grčkoj gde je danas u poseti povodom početka izgradnje terminala za tečni prirodni gas (LNG).

Upitan o oceni medija u Hrvatskoj da je "satjeran u kut", Vučić je ocenio da oni "ne razumeju da je politika izbor".

"S lakoćom mogu da izaberem njihovu stranu i bio bih hvaljen mnogo više nego svi oni, ali ovo je izbor Srbije da vodi nezavisnu politiku u interesu gradjana, a ne Brisela, Vašingtona ili Moskve", rekao je Vučić i dodao da očekuje da takvu politiku Srbija vodi i u budućnosti.

Izneo je da "ima tremu" pred put u Berlin i da se "plaši razgovora" s novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, jer, kako je rekao, "ne očekuje da će razgovor biti lak".

Vučić je novinarima rekao i da je "lepo čuti" da je Srbija napredovala na listi Reportera bez granica o slobodi medija, ali da "ne misli da to najvažnije", jer "ima još mnogo da se radi: da se spusti polarizacija u medijima, da budemo otvoreniji za drugačije mišljenje - to je važno za nas i za demokrtaičnost društva".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x