Vučić: Od petka hleb sava jeftiniji tri dinara, molićemo MMF da ne povećavamo cenu struje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će hleb "sava" od petka, 9. juna, pojeftiniti tri dinara i koštati, 54 dinara umesto 57 dinara, i najavio da će zamoliti Međunarodni monetarni fond (MMF) da struja ne poskupi.

"Cena hleba će biti niža pet odsto, to nam je važno zbog zaustavljanja inflacije, tendencije su dobre, inflacija se zustavlja, pomalo i pada, ali moramo da ubrzamo taj proces", rekao je večeras Vučić u obraćanju u Predsedništvu.

Dodao je da će zamoliti MMF da se ne poveća cena električne energije na koju se Srbija obavezala u septembru, pošto vlasti smatraju da nema "problem sa finansijama".

"Mislimo da je važnije da to ne utiče na povećanje drugih cena da bi mogli brže da obaramo inflaciju do osam odsto da bi se sledeće godine mučili da je spustimo na 3-3,5 ili četiri odsto", rekao je Vučić.

On je rekao da će roditelji i staratelji dece starosti do 16 godina dobiti za svako dete po 10.000 dinara, da će prijavljivanje početi 20. avgusta i da je za 1.190.000 dece izdvojeno oko 100 miliona evra.

Vučić je rekao da je doneta odluka i da se podeli još 100.000 turističkih vaučera "koliko od sutra", čija je vrednost 5.000 dinara.

Istakao je da moli građane da što veći deo leta i zime provedu u zemlji i da je prihod od turizma dobar i da je za prva tri meseca porastao 40 odsto.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x