Vučić: Protivpravne akte Kosova podržavaju Nemačka i Velika Britanija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da sve "protivpravne akte" Kosova Nemačka podržava u Evropskoj uniji (EU), a Velika Britanija van EU.

"Priština ima podršku Nemaca za svaki svoj potez i oni da hoće da uslove Prištinu uvek mogu i vizama i podrškom za energetiku, u novcu i podrškom za članstvo u Savetu Evrope, ali jasno je da neće. Jasno je da su Nemci ti koji im pružaju podršku za sve protivpravne akte u EU, a van EU Velika Britanija", rekao je Vučić novinarima iz Srbije.

Istakao je da ne vidi kompromisno rešenje jer Priština odbija da se "ponaša racinonalno i u skladu s medjunarodnim pravom" i dodao da ga to brine.

"Čeka nas veoma komplikovana situacija na Kosovu, posebno od 21. novemmbra kada Albanci misle da naplaćuju kazne potpuno protivpravno u suprotnosti sa Briselskim sporazumom. To je bila glavna tema (njegovog razgovora) sa Lajčakom i Borelom", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je izjavio da su mu Borel i Lajčak nakon sastanka sa Kurtijem preneli da "nisu optimistični" i ocenio da su njih dvojica nemoćni jer premijer Kosova Aljbin može da uradi "bukvalno šta god hoće" jer ima podršku Nemačke i Velike Britanije.

Ocenio je da Kurti jednostranim potezima želi da "suštinski protera Srbe sa njihovih ognjišta".
Na pitanje novinarke o najavi raspisivanja lokalnih izbora na severu Kosova, rekao je da je cilj toga da se protera srpski narod sa severa Kosova i da se izazovu neredi i haos.

"Jasno vam je da se spremaju za to i da ih neko u tim prljavim i ratnohuškačkim poslovima i te kako podržava", rekao je Vučić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x