Vučić, Rama i Kovačevski potvrdili učešće na samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu

 Lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije, Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski doneli su odluku da će učestvovati na strašnjem samitu EU-Zapadni Balkan, saopšteno je danas iz Predsedništva Srbije.

Sastanak se održava u Briselu tokom samita Evropskog saveta.

U saopštenju se navodi da su nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje doneli odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

"Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija dosledno zastupaju interese svojih građana i celog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama", navedeno je iz kabineta srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Dodaje se da su lideri svesni da teme razgovora neće biti lake, ali da će učešćem još jednom potvrditi posvećenost evropskom putu tri zemlje.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x