Vučić razgovarao s nemačkom zvaničnicom o bilateralnim i ekonomskim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu s državnom sekretarkom nemačkog Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Franciskom Brantner razgovarao o bilateralnim i ekonomskim odnosima, energetici, i o nemačkim investicionim projektima u Srbiji.

Vučić i Brantner razmatrali su i saradnju Srbije i Nemačke u sferi "zelenih investicija" i borbi protiv klimatskih promena, sa osvrtom na ekološke standarde, tehničke kontrole i ekspertize u oblasti rudarstva i energetike, saopštilo je Predsedništvo.

Izrazili su, piše u saopštenju, "čvrstu volju da nastave blisku i direktnu saradnju u oblastima od značaja za obe zemlje, naročito u sektorima energetike i životne sredine, u koje Nemačka ulaže najveći deo svojih sredstava".

Vučić je istakao da je Nemačka među vodećim privrednim partnerima i najvažniji bilateralni donator Srbije, da su kompanije iz te zemlje u svim vitalnim sektorima privrede, i da međusobna ekonomska saradnja sve više uključuje investicije u visoko-tehnološkom sektoru.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x