Vučić sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije o unapredjenju ekonomske saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar turizma Saudijske Arabije i predsedavajući Saudijskog fonda za razvoj Ahmed Bin Akila el Hatiba razgovarali su danas u Beogradu o unapredjenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.
Sagovornici su se, kako je navedeno u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapredjenje saradnje, a Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i saradjuju sa srpskim privrednicima.

Vučić i El Hatib su razgovarali i o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih gradjana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje.

Ističe se da je Vučić izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

El Hatib je Vučiću preneo pozdrave saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je Vučić uputio poziv da posete Srbiju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x