Vučić u Minhenu razgovarao sa Kleverlijem i Micotakisom, kratko i sa Borelom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Minhenu odvojeno razgovarao sa premijerom Grčke i britanskim ministrom spoljnih poslova, a imao je i kratak susret sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Vučić je na Instagramu napisao da se sa Borelom sreo na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti, a da će sutra imati duži sastanak.

"Koliko sutra očekuje nas novi sastanak i nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana", naveo je Vučić.

Objavio je da je imao sastanak i sa britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem, koji je opisao kao "veoma važan i izuzetno koristan".

Vučić je napisao da je na marginama skupa imao i "veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor" sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.

Predsednik Srbije danas i sutra boravi na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, gde bi, prema najavi iz njegovog kabineta, trebalo da razgovara i sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x