Vučić u Njujorku sa Šolcom, liderima regiona i predsednicima drugih zemalja

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku prijemu koji je priredio kancelar Nemačke Olaf Šolc povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u UN.
Srdačan susret sa kancelarom Olafom Šolcom. Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova, objavio je Vučić na Instagramu dodajući da je ponovio poziv Šolcu da poseti Srbiju.

Vučić se na marginama Generalne skupštine UN susreo i sa predsednicama Češke i Slovenije, Katalin Novak i Natašom Pirc Musar, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, bugarskim predsednikom Rumenom Radevom.

Okupili smo se u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN kako bismorazmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rešenjima za neke od gorućih problema. Ovo je, takođe, izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih, naveo je Vučić.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x