Vučić: Značajan sastanak sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Salivenom

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegov sastanak sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom bio verovatno jedan od najznačajnijih koje je imao na margini zasedanja Generalne skupštine UN, objavio je on na svom Instagram nalogu.

"Razgovarali smo o ekonomiji, svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji, kao i o stvarima koje su veoma važne za unapredjenje naše saradnje. Bilo je reči i o političkim odnosima, ali i o energetskim projektima i obnovljivim izvorima energije", napisao je Vučić na svom nalogu.

On je u izjavi za novinare iz Njujorka koju je prenosila Radio-televiozija Srbije (RTS) rekao da je taj razgovor bio iskren i otvoren i da je trajao sat duže nego što je bio planiran.

Po pojedinim pitanjima nije bilo lako usaglasiti stavove, rekao je Vučić ali je dodao da kada je razgovor otvoren i iskren on uvek mora da donese neku dobrobit.

"Ne mogu uvek da kažem da mora da bude blagorodan, ali neko dobro donese", istakao je Vučić koji je ukazao da je Saliven budućnost američke politike, da je na takvom mestu da de fakto odlučuje o ključnim pitanjima sveta, o ratu i miru.

"Sva pitanja smo pretresli ja sam govorio koji su stavovi Srbije ali ukazali smo ono što je važno da zajednički damo sve od sebe da pojačamo ekonmsku aktivnost izmedju Srbije i Amerike i da imamo još više investitora, " rekao je Vučić.

On je rekao da su izrazili zadovoljstvo dolaskom kompanije Rivian u Srbiju ocenivši da je to velika stvar.

Vučić je rekao da ima još sastanaka danas a večeras je Svetski ekonomski forum gde očekuje da će biti ukrajinski i saudijski ministri spoljnih poslova i da će biti 15 svetskih lidera na toj večeri.

Predsednik Srbije rekao je da sutra oko jedan po američkom vremenu, što je uveče kod nas završava posetu i delegacija se vraća u Beograd.  

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x