Zajedno: Krivični postupci protiv članova iz Novog Sada kao pokušaj obračuna sa opozicijom

 Stranka Zajedno saopštila je danas da su protiv njenih članova u Novom Sadu pokrenuta još dva krivična postupka, sa "pogrešnom kvalifikacijom dela" i ocenili da je reč o "političkom obračunu sa opozicijom".
"Hoće da nam sude za krivična dela jer smo, putem grafitiranja običnom bojom, na javnoj površini, obaveštavali javnost o nameri gradskih vlasti da podigne spomenik 'nevinim žrtvama 1944/45' na kome bi se nalazilo više od 20 imena fašista i kolaboracionista koji su organizovali i sproveli Novosadsku raciju", naveli su iz stranke Zajedno u saopštenju za javnost.

Dodali su da su se na saslušanju branili ćutanjem jer "na ovakve budalaštine nemaju šta da kažu".

Precizirali su da su krivični postupci pokrenuti protiv Radivoja Jovovića, Mladena Cvijetića, Srđana Đurića i Davora Stefanovića.

"Od osnivanja pokušavaju da nam prikače status kriminalaca, kako bi se akcenat sklonio sa njihovih vlastitih kriminalnih radnji u ovom gradu. Pokušavaju da nas prikažu kao huligane, kako bi nas kompromitovali. Pokušavaju da nas zastraše, kako bi time zastrašili i druge, ljude željne priključivanja zajedničkoj borbi protiv njihovih mafijaških poslova, ali to im neće proći", poručili su iz "Zajedno".

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x