Zavetnici: Ambasador Hil se meša u unutrašnja pitanja Srbije

Izjava američkog ambasadora Кristofera Hila u kojoj navodi da Srbija mora da proguta gorku pilulu i uvede sankcije Rusiji, predstavlja drsko zadiranje u unutrašnja pitanja jedne suverene države.
Srpska stranka Zavetnici podseća američkog ambasadora da državne, nacionalne i političke odluke u ovoj zemlji utvrđuju građani na izborima.

"Naglašavamo da nijedna politička stranka koja je deo vladajućeg državnog rukovodstva nije dobila mandat da sledi spoljnu politiku Zapada, ni po pitanju КiM, ni po pitanju odnosa prema Rusiji", naveli su Zavetnici.

Oni su ocenili da je ambasadoru SAD u Beogradu prešlo u naviku da na svakodnevnom nivou deli lekcije građanima Srbije, a raspon njegovih interesovanja kreće se od komentarisanja toga šta treba da činimo sa svojim rudnim bogatstvima u Jadru, pa do toga kako treba da ugrozimo svoju energetsku stabilnost, rušeći diplomatske odnose sa istorijskim saveznicima.

"Očigledno Njegova ekselencija zbog velikog angažovanja propušta da osudi kontinuirano nasilje nad Srbima na Кosovu i Metohiji, koji su danas najugroženija etnička grupa u čitavoj Evropi", navedeno je je u saopštenju.

U delu javnosti već se spekuliše o tome da ovakvo postupanje američkog ambasadora ukazuje na to da on u Srbiji ima političke ambicije, pa se ne bismo iznenadili da ih ostvari u novoformiranom Vučićevom bloku.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x