Završen protest Srbija protiv nasilja, saobraćaj uspostavljen

 Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja" večeras su nešto posle 21.30 počeli da se razilaze sa raskrsnice ispred zgrade Vlade Srbije, javlja reporter agencije Beta.
Prethodno je grupa studenata iza transparenta "Studenti protiv nasilja" podsetila da su protesti mirni i nenasilni, i pozvala okupljene da se raziđu.

Poručili su da će, ukoliko zahtevi protesta ne budu ispunjeni, iduće sedmice doći do novih okupljanja.

Uspostavljen je saobraćaj Resavskom ulicom kao i Nemanjinom i Ulicom Kneza Miloša.

Prethodno je neprekidna kolona učesnika protesta oko sat vremena iz pravca Nemanjine prolazila pored Vlade Srbije, oko koje je bio formiran svojevrstan prsten.

Zvaničnih podataka o broju okupljenih na večerašnjem skupu nije bilo, a po nezvaničnim procenama procenjuje se da je na protestu učestvovalo više desetina hiljada ljudi.

Protest počeo oko 18.00 sati ispred zgrade Skupštine Srbije, kasnije je kolona građana Bulevarom Kralja Aleksandra i Beogradskom ulicom preko Slavije, Nemanjinom ulicom došla do zgrade Vlade Srbije, koja je bila cilj večerašnjeg okupljanja, i oko koje je bio napravljen svojevrstan prsten.

Zahtevi protesta su smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva Radio televizije Srbije kao i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje.

Traže se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na protest "Srbija protiv nasilja" pozivale su opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali su naglasili da protest nije politički.

Proevropska opozicija tehnički organizuje gradjanske proteste koji su počeli posle masovnih ubistava u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje u mladenovačkoj i smederevskoj opštini.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x