Zdrava Srbija podržala referendum u četiri ukrajinske oblasti o pripajanju Rusiji

 Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović podržao je tokom današnjih razgovora sa ruskim zvaničnicima u Moskvi, održavanje referenduma u četiri oblasti na istoku i jugu Ukrajine o pripajanju Rusiji.

Kako je saopšteno iz Zdrave Srbije, Stamatović je tokom razgovora sa zvaničnicima ruske Dume i stranke Jedinstvena Rusija podržao "nastojanja ruske strane da sačuvaju opstanak i budućnost ruskog naroda u južnim i istočnim delovima bivše sovjetske republike Ukrajine".

"Saosećamo sa patnjama svih koji stradaju u sukobima u Ukrajini, a sa druge strane, u potpunosti razumemo želju naroda u većinskim ruskim zemljama, kao što su Donjecka i Luganska Narodna Republika i Hersonska i Zaporoška oblast, da se na referendumu izjasne da li su za pripajanje Rusiji", naveo je Stamatović.

Delegacija Zdrave Srbije razgovarala je u najvišem predstavničkom domu Rusije sa zamenikom predsednika Komiteta Dume za regionalnu politiku i lokalnu samoupravu Romanom Vasiljevičem Ljubarskim o "ruskoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije", kao i o organizaciji Evropskog omladinskog foruma "Zlatno proleće 2023" na Zlatiboru, "novog formata povezivanja omladinskih organizacija konzervativnih partija iz Evrope i sveta".

Tokom višednevne posete Moskvi delegacija Zdrave Srbije razgovarala je i sa članom predsedništva Generalnog saveta i rukovodiocem Centralnog medjuregionalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejom Parfjonovim o nastavku saradnje dve stranke na "ravnopravnoj osnovi uz medjusobno poštovanje i uvažavanje".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x