Zekić: Nije nas pritiskala vlast kod dodela frekvencija, nego TV N1 i Nova S

Predsednica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da vlast nije pritiskala to telo, prilikom dodela nacionalnih frekvecija, već da su to činili N1 i Nova S, kao i da će se uskoro objaviti obrazloženje kako su donete odluke.

"Da, od prvog dana. I u tome su N1 i Nova S prednjačile, iako zakon to izričito zabranjuje. Ako pitanje insinuira da li je bilo pritisaka vladajućih stranaka, toga zaista nije bilo. Da je Srpska napredna stranka (SNS) tražila bilo šta od nas, moj odgovor bi bio isti kao i za opozicione stranke i medije – odbij u troskocima", rekla je Zekić, za list Danas, na pitanje da li je bilo pritisaka sa strane prilikom odlučivanja.

Odgovarajući na pitanje zašto N1 nije dobio nacionalnu frekvenciju, rekla je da će se čitati u obrazloženju veoma brzo zašto neko nije dobio njihove glasove.

"Takodje, zamolila sam, odmah posle naše sednice, da se manemo politizacije, jer joj u ovome i nije mesto. Baš kao ni toj podeli na ove i one. Mediji imaju pravo da se opredele, to pravo su iskoristile i N1 i Nova S, otvoreno navijajući za odredjene političke opcije, ali to, pošto jeste njihovo pravo, nije uticalo na našu odluku", rekla je Zekić.

Ona je rekla da očekuje da "ovaj saziv Skupštine omogući REM-u da sam naplaćuje kazne onima koji počine prekršaj, jer veruje da bi ta mera, veoma brzo, imala ozbiljne rezultate".

Takodje očekuje da "sve televizije, i one sa nacionalnom pokrivenošću i one koje su na kablu, pa i one koje su van naše jurisdikcije, urade sve da se smanje tenzije i da se medijska scena unormali".

"Za početak, možda ne bi bilo loše i da se prestane sa tim čeprkanjem po stvarima koje su završene. Oni koji su počinili prekršaje za to su kažnjeni, oni, koji budu činili prekršaje u budućnosti, takodje će biti kažnjeni, osim Nove S i N1 koje će i dalje moći da rade šta hoće, bez straha da bi mogle da odgovaraju", rekla je Zekić.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x