Zukorlić: SPP i SDA slažu se u samo nekoliko pitanja

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić, rekao je danas da podudaranje nekih stavova sa Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) ne znači da između te dve bošnjačke partije i dalje nema velikih razlika.

Zukorlić je novinarima rekao da SPP sa SDA imaju jedan identičan stav: obavezale su se da neće praviti prepreke na putu uspostavljanja jedinstva islamskih zajednica (IZ) u Sandžaku, ali se u mnogo čemu drugom dijametralno razlikuju.

Po njegovim rečima, razlike u nekim stavovima nisu razlog da se sa SDA ne potpiše sporazum kojim su sada Bošnjaci korak bliže jedinstvu.

"To znači da su pitanja prava Bošnjaka, bosanski jezik, pitanje Islamske zajednice i pitanje Sandžaka, teme oko kojih možemo sarađivati, bez obzira da li je reč o saradnji sa SPP, SDA, SDP ili bilo kojom strankom iz Sandžaka", objasnio je on.

Komentarišući stavove predsednika SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina, o rešavanju kosovskog pitanja, Zukorlić je naglasio da, s tim u vezi, nema podudaranja.

"Imamo sporazum u delu političke saradnje, ali mi smo dve stranke, svaka ima svoju politiku za sebe i stavljanje znaka jednakosti je najblaže rečeno neozbiljno, tako da su ostali bezuspešni pokušaji SDP (Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića), Dveri, Zavetnika i sličnih stranaka", rekao je Zukorlić.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x