Film „Oaza“ nagrađen na festivalu u Veneciji

Film „Oaza“ Ivana Ikića u Veneciji dobila nagradu za Najbolji evropski film u selekciji Dani autora koju dodeljuje mreža Europa Cinemas.

Žiri je jednoglasno izabrao ovogodišnjeg pobednika i obrazložio da se radi o prelepo snimljenom i veoma poetičnom filmu.

"Ikićeva Oaza je nežan i duboko potresan, ali istovremeno i čist i beskompromisan pogled na život i ljubav grupe mladih ljudi sa posebnim potrebama u državnoj instituciji. Reditelj svoje glumce-naturščike tretira sa velikom pažnjom i velikim poštovanjem, a oni mu uzvraćaju izuzetno snažnom i prirodnom izvedbom. Scenario je savršeno strukturiran, a fotografija pruža predivne, upečatljive prizore. Ovo je film koji se mora videti u bioskopu. Možda je najjednostavnije da prosto kažemo da jedva čekamo da ponovo gledamo ovaj film što je pre moguće", izjavio je žiri.

Milan i Marija Stojanović producenti filma su posebne čestitke ukazali glavnim glumcima iz Doma za decu i mlade „Sremčica“.

„Oni su se već učešćem u ovom filmu izborili za delić pažnje koju zaslužuju, a nadamo se da će ova nagrada dodatno baciti svetlo na njih. Zbog toga smo i pravili ovaj film. Nadamo se da će uskoro naši mladi glumci moći da putuju na neki od festivala i neposredno dožive reakcije publike."

Autor : Natalija Nikolić

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x