ALEK BOLDVIN ŽELI DA NASTAVI SNIMANJE FILMA “RĐA”

Glumac Alek Boldvin, nekoliko meseci nakon kobne pucnjave na setu, želi da završi snimanje filma “Rđa, pokazaju nova pravna dokumenta

Glumac Alek Boldvin negirao je odgovornost za fatalni incident na snimanju filma “Rđa”, u kome je poginula direktorka fotografije Halina Hačins. Boldvin je na setu opalio iz pištolja rekvizita u kojem se nalazio pravi metak i usmrtio Hačinsovu. U pucnjavi je ranjen i reditelj Džoel Suza.

Nekoliko meseci kasnije, podnesak koji je poslao sudu u Los Anđelesu pokazao je da je Boldvin nastojao da oživi zaustavljeni projekat.

„Bolvin je uložio iscrpne napore da stupi u kontakt sa glumačkom ekipom filma u nadi da će dobiti njihovu podršku za završetak projekta”, navodi se u podnesku Boldvinovog advokata arbitražnoj službi, prenosi AFP.

„Učinio je to i sa namerom da oda počast Halininom nasleđu dovršavanjem njenog poslednjeg dela i da nadoknadi Hačinsu i njegovom sinu od zarade od filma.

„U zavisnosti od uspeha „Rđe“ po njegovom završetku i objavljivanju, ova dodatna komponenta poravnanja bi verovatno iznosila milione dolara.“

Tužbe protiv Boldvina
Od pucnjave je podnet niz tužbi, uključujući i onu koji je podneo suprug Hačinsove, u kojoj je tražio “značajnu” odštetu protiv Boldvina i drugih producenata.

Upravo je ova tužba, kaže se u podnesku od petka, izbacila iz koloseka plan za završetak filma.

Policija u Novom Meksiku vodi krivičnu istragu o incidentu, uključujući i način na koji je bojeva municija mogla da se nađe na setu.

Istražitelji nisu podneli krivične prijave, ali su odbili da ih isključe protiv bilo koga umešanog, uključujući i Boldvina.

U prvoj ispovesti od tragičnog događaja, glumac je rekao da on nije povukao obarač pištolja rekvizita i da ne veruje da će biti krivično gonjen.

U izjavi za ABC Njuz Boldvin je negirao odgovornost.

“Neko je odgovoran za to što se desilo, a to nisam ja. Da mislim da sam odgovoran, ubio bih se, i to ne kažem olako”, ispričao je glumac novinaru Džordžu Stefanopulosu.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x