Beluči dobitnica nagrade David di Donatelo za karijeru

Monika Beluči dobiće nagradu David di Donatelo za karijeru, italijanski ekvivalent za Oskara, na ovogodišnjoj ceremoniji koja će biti održana 11. maja, saopštili su danas organizatori.


Predsednica Akademije italijanske kinematografije i umetnička direktorka Piera Detasis je karijeru Belučijeve opisala kao "zvezdanu i mudru" i primetila da joj je francuska kinematografija bila odana, prenela je Ansa.


Beluči (56) je karijeru zapocela kao model pre nego što je počela da glumi u italijanskim, a kasnije i u američkim i francuskim filmovima.Detasisova je rekla da Specijalni David za Moniku Beluči prepoznaje njenu jedinstvenu lepotu, ali pre svega njenu sposobnost da se kocka i provocira, kao u slučaju Nepovratnog, naizmenično radeći za poznate reditelje i mlade debitante ili inovatore i gotovo uvek birajući elan autora."Ona je harizmatična, kosmopolita i istovremeno duboko Italijanka", istakla je ona.Belučijeva je izjavila za Ansu da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvek bila i koja je i dalje izvor inspiracije za kinematografije širom sveta.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x