Bijonse kraljica na dodeli Gremija, ali joj izmakla nagrada za najbolji album

Pevačica Bijonse (Beyonce) postala je najuspešniji dobitnik muzičkih nagrada Gremi (Grammy) dosad, ali joj je na svečanosti u Los Anđelesu kasno sinoć izmakla glavna nagrada za najbolji album koja je pripala britanskoj pop zvezdi Hariju Stajlsu (Harry Styles).


Bijonse je na toj svečanosti dobila četiri nagrade, pa sada ima ukupno 32 Gremija, što je rekord.


"Pokušavam da ne budem previše dirnuta", rekla je Bijonse koja je na podršci zahvalili porodici, deci i suprugu, pevaču Džej Ziju (Jay-Z) i zajednici LGBT.

Stajls je osvojio nagradu za najbolji album za "Harry's House". On je na ceremoniji pevao pesmu "As It Was".

Veteranka bluza, folka i kantrija Boni Rajt (Bonnie Raitt) (73) osvojila je nagradu za pesmu godine "Just Like That". Gremi joj je uručila prva dama SAD Džil Bajden (Jill Biden) koja je bila jedna od voditelja ceremonije.

Lizo (Lizzo) je osvojila nagradu za najbolji snimak godine za "About Damn Time", dok je britanska zvezda Adel (Adele) morala da se zadovolji najboljim pop solo nastupom.

Zablistale su i druge zvezde, poput repera Kendrika Lamara (Kendrick) koji je osvojio tri nagrade za najbolju rep izvođenje, najbolju rep pesmu za "The Heart Part 5" i najbolji rep album sa "Mr. Morale & the Big Steppers".

Ceremoniju je ponovo voditi humorista Trevor Noa.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959, godišnje je priznanje za izuzetan doprinos muzici i diskografiji, a dodeljuje je američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x