DŽEMPER PRINCEZE DAJANE PRODAT JE ZA VIŠE OD MILION EVRA, A ZA TO POSTOJI POSEBAN RAZLOG

Mesec dana pre nego što je obukla svoju ikoničnu venčanicu i godinama pre nego što je postala poznata po svojoj “venčanici osvete”, Dajana, princeza od Velsa, obukla je crveni džemper sa printom ovaca koji je postao neizbrisiva metafora njenog života kao članice kraljevske porodice.

Ovaj džemper prodat je za više od milion dolara.

Ovaj džemper brenda “Warm & Wonderful”, izrađen od vune sa “printom” koji prikazuje jednu crnu ovčcu između redova belih, prvi put je Dajana nosila na polo utakmici 1981. godine kada je imala 19 godina i bila samo nedelje dana udaljena od udaje za budućeg kralja Čarlsa.

Džemper, koji je ponovo otkriven prošle godine na tavanu jedne od osnivačica “Warm & Wonderful” brenda, upravo je prodat na aukciji za ogromnih 1,1 milion dolara, čime je postavljen novi rekord za bilo koji komad odeće koji je nosila preminula princeza.

Ova prodaja nadmašila je postojeći rekord postavljen u januaru, kada je Dajanin ljubičasti venčani kostim dizajnera Viktora Edelsteina prodat za 604.800 dolara.

Džemper sa printom ovaca takođe je oborio rekord za najvredniji džemper ikada prodat na aukciji, koji je prethodno držao džemper Kurta Kobejna koji je prodat za 334.000 dolara 2019. godine.

Iako se” mustra” ovaca na džemperu čini veselom i čak šaljivom, mnogi su pronašli dublje značenje u dizajnu “crnog jagnjeta”, imajući u vidu kako se Dajana na kraju borila da pronađe udobno mesto unutar kraljevske porodice.

Poznata kao “Narodna princeza”, Dajana je bila voljena od strane javnosti zbog toga što je kršila ustaljene konvencije kraljevske institucije, ali priče o njenim naporima da se uklopi i nesposobnosti porodice da je prihvati postale su jednako važan deo Dajaninog mita kao i njen humanitarni rad i osećaj za stil, podseća mgazin Time.

Za Sintiju Holton, globalnu šeficu odeljenja za modu i dodatke u Sotheby’s, džemper simbolizuje upravo ono zbog čega Dajana i njene različitosti i danas dopiru do ljudi.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x