Daft Punk se razišao posle 28 godina!

Poznati francuski muzički duo Daft Punk se, posle 28 godina saradnje, zvanično razdvojio, piše Pitchwork.


Ovu vest su objavili osmominutnim videom pod nazivom "Epilog" koji se sastoji od isečaka iz njihovog filma "Electroma" iz 2006. godine. Njiov dugogodišnji PR menadžer Kathryn Fraizer je potrvrdila vest o njihovom razilaženju ali nije dala konkretan razlog.


Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo koji su osnovali Daft Punk 1993 godine u Parizu, doprineli su definisanju francuskog stila house muzike. Njihov debitantski album "Homework" iz 1997. godine bio je orijentisan na muziku za ples sa hitovima "Around the world" i "Da Funk". Sledećim albumom "Discovery" iz 2001. godine, ovaj dvojac se pojavio na sceni u odelima robota koji su postali njihov zaštitni znak. Singlovi "One more time" i "Harder, Better, Faster, Stronger" su ih vinuli na vrh i postavili za globalne zvezde.


Za dvadeset godina karijere, ovaj dvojac je još jednom oduvao scenu sa hitom "Get Lucky" sa albuma "Random Acess Memories" iz 2013. godine, koji im je doneo i dva Gremmy-ja.


Njihov uticaj na muzičku scenu se samo produbljivao godinama, a ostvarili su i saradnje sa velikim zvezdama poput Kanye West-aa i The Weeknda-a.
Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/PITCHWORK

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x