Danijel Krejg poklanja svoje bogatstvo: Džejms Bond svojoj deci ostavlja samo učešće za stan

Proslavljeni glumac Danijel Krejg, koji je zaradio milione od franšize o Džejmsu Bondu, svojoj deci neće ostaviti značajno nasledstvo jer smatra da je ta praksa "neukusna". On većinu svog bogatstva želi da pokloni pre nego što umre.

Krejg ima dvoje dece - trogodišnju devojčicu iz braka sa sadašnjom suprugom Rejčel Vajs i već odraslu ćerku Elu, iz braka sa bivšom suprugom Fionom Ludon.Međutim, ove dve devojke neće imati taj luksuz da naslede 160 očevih miliona dolara, jer je on doneo odluku da većinu bogatstva pokloni. Kako je sam naveo, Krejg želi da uradi ono što je pre njega učinio industrijalac Endru Karnegi (1835 – 1919). Ovaj darežljivi američki industrijalac škotskog porekla je većinu svog bogatsva dao u dobrotvorne svrhe, većinom u osnivanje javnih biblioteka, između ostalih, i biblioteke u Beogradu."Zar ne postoji stara izreka da ako umreš kao bogat čovek, nisi uspeo?" upitao je Krejg i dodao:


"Mislim da je Endru Karnegi dao ono što bi u današnjem novcu bilo 11 milijardi dolara, što pokazuje koliko je bio bogat jer se kladim da je i on zadržao nešto od toga".Zvezda Džejms Bonda je u intervjuu za časopis Kendis dodao da koncept nasleđa smatra "neukusnim" i da je bolje "otarasiti ga se ili ga dati pre nego što napustite ovaj svet"."To nije ni na koji način okrutno ili zlobno, samo ne želim da ih razmazim. Jedino što sam se dogovorio sa svojom suprugom jeste da od nas dobiju 25 odsto učešća za stan“, zaključio je britanski glumac.


Foto: PixaBayAutor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x