Diznilend u Kaliforniji otvoren posle 13 meseci, redovi za ulazak u zabavni park (VIDEO)

Zabavni park Diznilend u Kaliforniji ponovo je danas otvoren za posetioce, što je označilo dramatičan preokret u državi koja je pre samo četiri meseca bila toliko „zatrpana“ slučajevima korona virusa da su se pacijenti lečili u teretanama i šatorima na otvorenom, javlja AP.

Kako prenosi agencija, posetioci su vrištali od sreće kada je svetski poznati tematski park otključao svoja vrata nakon što je 13 meseci bio zatvoren. Mnogi su od prethodne noći čekali ispred da uđu, prenosi Tanjug AP.

Za sada, dozvoljen je ulaz samo posetiocima koji se nalaze u toj državi, kapacitet je ograničen, a poštuju se mere o distanciranju. Klupe su označene kao „određeni trpezarijski prostori“ gde posetioci mogu da skinu maske za lice da bi jeli.

Ipak, ponovno otvaranje označava veliki pomak u odnosu na decembar, kada su kalifornijski brojevi slučajeva kovid-19 rasli, a bolnice širom države ostajale bez kreveta na odeljenju za lečenje.

Sada se ta država može pohvaliti najnižom stopom potvrđenih infekcija u zemlji i velikim brojem vakcinisanih.

Tematski parkovi bili su među poslednjima u Kaliforniji kojima je dozvoljeno da se otvore, a Univerzal Studios i drugi to su već učinili.

Kalifornija trenutno omogućava stanovnicima i potpuno vakcinisanim posetiocima van države da posećuju tematske parkove.Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x