Četiri Egzitova festivala u trci za Evropske festivalske nagrade

 Četiri Egzitova (EXIT) festivala, novosadski "Egzit", "Si star" (Sea Star), "Si dens" (Sea Dance) i "No slip" (No Sleep), takmičiće se za uticajne Evropske festivalske nagrade (EFA), saopšteno je danas iz organizacije tih festivala.
Ovogodišnje izdanje novosadskog "Egzita" takmiči se za titulu "Najboljeg velikog festivala", koju je osvajao 2013. i 2017. godine, dok se crnogorski "Si dens" i hrvatski "Si star" nalaze u trci za "Najbolji festival srednje veličine", koji broji do 40.000 posetilaca dnevno.

Festival "Si dens" iz Budve, kako su istakli u saopštenju, nagradu za "Najbolji festival srednje veličine" osvajio je 2014. godine.

Upravo završeni beogradski "No slip" festival, aktuelni nosilac titule "Najboljeg novog evropskog festivala", po prvi put je u konkurenciji za "Najbolji festival u zatvorenom prostoru".

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 7. decembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, a pobednici će biti proglašeni 18. januara 2023. godine, na festivalu "Eurosonik Nurderslag" (Eurosonic Noorderslag) u Groningenu u Holandiji.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x