EXIT izglasan u top 5 festivala na svetu na DJ Mag-ovoj listi

Novosadski festival EXIT izglasan je za 5. festival sveta, objavio je britanski magazin posvećen elektronskoj muzici DJ Mag.
Glasanje za najbolje festivale trajalo je od 5. do 26. oktobra 2022. godine, a na prvom mestu je belgijski Tomorrowland, slede američki Ultra Music i EDC Las Vegas i kao četvrti britanski Creamfields North.

Preko 100.000 ljudi iz celog sveta glasalo je za svoje omiljene festivale, a EXIT se našao ispred događaja poput Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Awakenings i drugih.

Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević izjavio je da ovo priznanje potvrđuje globalni ugled Exita, a da je posebno značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom sveta.

Festivali koji su se našli ispred EXIT-a posvećeni su isključivo elektronskoj muzici, dok je EXIT poznat u svetu po Dance Areni, posvećenoj elektronskoj muzici, iako ovaj festival neguje multižanrovski pristup.

Na DJ Mag-ovoj festivalskoj listi se, pored Exita, našlo i nekoliko festivala iz regiona, kao što su Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe, dok je na 35. mestu domaći Lovefest.

Ovogodišnji rezultati glasanja objavljeni su posle trogodišnje pauze, a EXIT je na DJ Mag-ovoj listi bio i 2019. godine.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x