FCS: Film Muzika nemačke rediteljke Angele Šanelek nagradjan na Berlinskom filmskom festivalu

Manjinska srpska koprodukcija, film "Muzika" nemačke rediteljke Angele Šanelek, nagrađen je Srebrnim medvedom za najbolji scenario na upravo završenom 73. Berlinskom filmskom festivalu, objavio je danas Filmski centar Srbije (FCS).

Ovogodišnji laureat Berlinala nastao je u koprodukciji Nemačke, Francuske i Srbije, ovdašnji koproducent je beogradski "Dart Film", a snimanje filma podržao je i FCS.

Šanelek je napisala scenario, montirala i režirala film, direktor fotografije je Ivan Marković, za zvuk je bio zadužen Rajner Gerlah, za kostime Anert Giter, a za scenografiju Ingo Klier.

Uloge tumače: Aliocha Schneider, Agathe Bonitzer, Marisha Triantafyllidou, Argyris Xafs, Frida Tarana, Ninel Skrzypczyk, Miriam Jakob, Wolfgang Michael, Finn-Henry Reyels.

Producenti filma su: Kirill Krasovski (Faktura Film), François d’Artemare (Les Films de l’Après-Midi), a koproducenti Vladimir Vidić i Nataša Damnjanović (Dart Film).

I prethodni film te autorke, "Bio sam kod kuće, ali…" (2019) takođe je podržao FCS.

Svetska premijera održana je u takmičarskom programu Berlinala 2019. kada je Šanelek ovenčana nagradom Srebrni medved za najbolju režiju.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x