Film Nine Ognjanović osvojio dve nagrade na festivalu Slemdens u SAD

Debitantski dugometražni film "Ovuda će proći put" scenaristkinje i rediteljke Nine Ognjanović osvojio je dve nagrade na festivalu Slemdens (Slamdance) koji se održava svakog januara u SAD, saopštila je danas produkcijska kuća Pojntles films (Pointless Films).

Film je osvojio Nagradu publike za najbolji dugometražni igrani film kao i Specijalno priznanje žirija u kategoriji igrani film.

Slemdens je jedan od značajnijih festivala za filmske debitante u svetu.

Svake godine na festival se prijavi više od 7.000 filmova iz celog sveta a samo 11 ih završi u festivalskoj selekciji.

Slemdens je nastao pre gotovo tri decenije i na njemu su debitovali danas čuveni reditelji kao što su Bong Džun-Ho (Parazit) i Kristofer Nolan (Dankirk, Uspon mračnog viteza).

"Nismo očekivali nagrade. Film smo radili iz ljubavi, u vrlo skromnim uslovima. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez odlične ekipe i glumačke postave, koji su pristali da deo svojih života provedu sa nama na Staroj planini, odsečeni od sveta", rekla je rediteljka.

Glavne uloge poverene su Jani Bjelici i Zlatanu Vidoviću, a ostale uloge u filmu tumače glumački veterani Svetozar Cvetković i Eva Ras, kao i Brana Stefanović, Igor Filipović, Ninoslav Ćulum, Vladimir Maksimović, Pavle Čemerikić i dečak Demijan Kostić.

Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva za kulturu i informisanje. Finansiran je i kroz akciju prodaje čarapa fiktivnog brenda produkcije "Pojntles films" pod nazivom "Yugodiskać".

Domaća premijera filma biće na ovogodišnjem 51. FEST-u u Beogradu.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x