Film 'Sve svuda odjednom' dominirao na dodeli nagrada američkog Udruženja filmskih glumaca

 Apsurdna naučnofantastična komedija "Sve svuda odjednom" (Everthing Everywhere All at Once) dominirala je sinoć na dodeli nagrada američkog Udruženja filmmskih glumaca (SAG) osvojivši najvažniju - za najbolji glumački ansambl, kao i pojedinačne nagrade za glumce.

Film koji su režirali američki reditelji Danijel Kvan i Danijel Šajnert govori o vlasnici perionice isrpljene raznim administrativnim problemima koja iznenada uranja u paralelne univerzume.

Film je postigao veliki uspeh prošle godine i zaradio oko 100 miliona dolra u svetu a dobio je i 11 nominacija za Oskar.

Glumica Mišel Jeo osvojila je SAG nagradu za najbolju glumicu, Ke Hju Kvan za najbolju mušku pomoćnu ulogu i Džejmi Li Kertis za najbolju žensku pomoćnu ulogu.

Nagrada za najbolji glumački ansambl, koju je ovaj film sinoć dobio, najprestižnije je priznanje američkog Udruženja filmskih glumaca, u odsustvu nagrade za najbolji film.

Samo jedna SAG nagrada iz kategorija filmske glume nije dodeljena tom filmu, a to je za najbolju mušku ulogu, koja je pripala Brendanu Frejzeru za film "Kit" (The Whale).

Filmski veteran Džejms Hong (94) koji igra oca lika glumice Jeo bio je sinoć u centru pažnje na ceremoniji. On je podelio svoje sećanje na, kako je rekao, vreme kada je Holivud davao belim glumcima glavne uloge Azijata, lepeći im selotejp za oči da ih iskosi, smatrajući da Azijati nisu dovoljno dobri da privuku gledaoce.

"A vidite nas sada", rekao je on.

Nagrada SAG, zajedno sa priznanjima dodeljenim na cermonij iameričkog Udruženja producenata (PGA) postavlja film "Sve svuda odjednom" u "dobru pozicij" pred odluku o Oskarima. Ta priznaja će biti dodeljena 12. marta. 

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x