Gran-pri za najbolji kratki film na festivalu Kratka forma dobio je francuski film Hrabrost

 Francuski film "Hrabrost", autora Vilmarka Vala, nagradjen je glavnom nagradom na Osmom medjunarodnom festivalu kratkog filma "Kratka forma" - Gran pri za najbolji film.

Prema odluci žirija, u selekciji od 11 takmičarskih filmova u kategoriji "mini film", za najbolji je proglašen "Dubina noći" autora Stepa C. iz Hong Konga, a najbolji kratki film je poljsko-slovački "Bilo jednom jedno more" autora Joana Kozuša, od 13 filmova koliko ih je bilo u toj kategoriji.

Za najbolji srpski film proglašen je film "Krotki", čji je autor Jovan Dimoski.

Gran pri za filmsko stvaralaštvo dece i omladine dobio je film grupe autora iz Portugala "Stalak za sušenje veša".

U kategoriji "filmsko stvaralaštvo omladine" takmičilo se 18 filmova, a za najbolji je proglašen srpski film "Komarci", čiji su autori Andrea Virag, Ivana Vučković, Jana Stošić iz Vranja.

Za najbilji film u kategoriji "filmsko stavralaštvo dece" proglašen je film "Izazov" gupe autora iz Hrvatske, medju 19 takmičarskih filmova.

Na 8. medjunarodnom festivalu "Kratka forma", koji je održan od 27. septembra do 2. oktobra, prikazani su filmovi, nastali od 2021. do 2022. godine, koje je žiri ocenio kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.

Festival je organizovao Kulturni centar Gornjeg Milanovca, pod pokroviteljstvom Opštine, republičkog Ministarstva kulture i informisanja i Filmskog centra Srbije.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x