Grupa 'Iron Maiden' turneju nastavila u Zagrebu

 Britanske "hevimetal" legende "Iron Maiden" posle gotovo tri godine prekida zbog panademije korona virusa nastavili su u nedelju svoju turneju "Legacy Of The Beast" u rasprotanoj zagrebačkoj Areni, gde su premijerno izveli i tri pesme s njihovog prošlogodišnjeg albuma "Senjutsu".

Publika u Areni koju su zaposeli obožavaoci najpopularnijeg svetskog "hevimetal" benda iz Hrvatske i okolnih država - piše HINA, imala je priliku prva čuti pesme "Senjutsu", "Stratego" i "The Writing On The Wall" s poslednjeg albuma "Iron Maidena", koji je izašao u septembru prošle godine i ostvario kritičarski i komercijalni uspeh dospevši na vrhove top-lista u 24 zemlje.

Početak gotovo dvosatnog nastupa otvorila je upravo naslovna pesma s tog albuma, a na pozornici se pojavio i "Eddie" - maskota benda, ovoga puta obučen kao samuraj.

Sledili su dobro poznati hitovi "Fear Of The Dark", "Number Of The Beast", "The Trooper" i "Run To The Hills", popraćeni maštovitom scenografijom, pirotehničkim efektima i standardnim scenskim rekvizitima kao što je maketa vojnog aviona "Spitfire" koja se ljulja nad glavama članova benda dok izvode "Aces High".

Steve Harris (basista i vođa benda), David Murray (gitara), Adrian Smith (gitara), Janick Gers (gitara) i Nicko McBrain (bubnjevi), predvođeni harizmatičnim pevačem Bruceom Dickinsonom, s kojim je publika gotovo ceo koncert otpevala uglas - piše HINA, i u Zagrebu su potvrdili svoj visoki profesionalizam i pokazali zašto su i posle gotovo pola stoleća karijere (osnovani su 1975. godine) sinonim za "hevimetal"i jedan od najvećih živućih bendova uopšte.

Muzički spektakl "Legacy Of The Beast" videlo je pre prisilne pauze zbog pandemije gotovo dva miliona ljudi širom sveta, a obožavaoci i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantnije i vizualno najspektakularnije izvodjenje u karijeri benda, sa set-listom koja predstavlja presek njihovog muzičkog puta kroz decenije.

Za nastavak turneje te britanske muzičke megazvizde pripremale su se oko mesec dana u Splitu, gde su uvežbavale mnogobrojne nastupe koji će biti idućih mjeseci, jer posle Zagreba će u evropskom delu turneje biti još 28 koncerata u nizu gradova do kraja jula.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x